Hondentraining als therapeutische spiegel

Onze hondenbegeleiding bestaat uit hondentraining en socialisatie van honden. Tijdens de hondentraining gaan wij, samen met de eigenaar, de hond op een positieve manier opvoeden. We werken aan zijn gehoorzaamheid door de communicatie tussen hond en eigenaar te verbeteren. En leren ongewenst hondengedrag, zoals aan de leiband trekken, op te lossen of te voorkomen. Het gebeurt ook dat we een asielhond een tweede kans geven door hem een tijdje bij ons op training te laten komen zodat zijn kans op een succesvolle plaatsing aanzienlijk vergroot.

Socialisatiefase

Vele honden hebben geen of een te korte socialisatiefase doorlopen en weten niet hoe de roedel werkt of hoe ze met andere honden moeten omgaan. Wij kunnen hierbij helpen door hen, samen met getrainde honden, als spiegel in te zetten binnen onze begeleiding. Dit gebeurt onder strikte begeleiding en in aanwezigheid van de eigenaar, die op zijn beurt door onze cliënten gecoacht wordt.

 

Voor beide begeleidingen is het belangrijk dat de dieren geen agressief gedrag vertonen. Noch naar andere dieren, noch naar mensen.